92 деца от община Сатовча ще получат помощи в размер на 45 000 лева

21:13, 25 дек 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
92 деца от община Сатовча ще получат помощи в общ размер 45 000 лева. Сумата бе събрана на шестия поред благотворителен бал, иницииран от кмета Арбен Мименов. В него се включиха представители на бизнеса, общински съветници, директори на училища, кметове и служители на общинската администрация.

Финансова помощ ще получат петима ученици, които през 2016 година ще завършат средно образование и ще са абитуриенти, 49 деца с трайни увреждания на възраст под 16 години и 38 деца без един или двама родители от детски градини или училища. 200 лева дари 20-годишен младеж, болен от левкимия. По традиция своя картина дарява 43-годишният Цветан Кавраков, който е инвалид и рисува с пясък. Произведението на изкуството бе продадено за 550 лева. 

Арбен Мименов пресметна, че тази година събраните средства в благотворителното мероприятие са с 10 000 лева повече от миналата. Той допълни, че всяка година общината се обръща към бизнеса и институциите с молба за финансова помощ и съпричастност към инициативата. За това се изготвя и брошура с информация за средствата, които са събрани в предходните години и на колко деца са помогнали събраните пари.

В кампанията са се включили и всички училища на територията на община Сатовча. Най-активни са били гимназиите в Слащен и Кочан, съответно с 800 и 780,80 лева. На благотворителния бал се наддаваше за предмети - старинни вещи и интересни артикули, макети на къщи, картини с пясък и акварел, дърворезба и предмети, изработени от деца в детски градини и и майстори. Тази година в търга бяха включени и фланелка на футболист от "Левски" и оригинална футболна топка с автографи. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама