Над 1,66 млн. км са изминали депутатите със служебните си коли за година

22:15, 25 дек 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите са направили 41 обиколки на Земята с пътувания в страната. Над 1 660 000 километра са изминали народните избраници със служебните си автомобили тази година. Това съобщава бТВ, позовавайки се на справка, с която разполага.

Най-много е изминала Невин Хасан от ДПС от Силистренския избирателен район - над 50 400 километра. Следват я Ралица Ангелова и Диана Йорданова от ГЕРБ.

За посещения в избирателните райони, но с лични автомобили отчетените разходи за година са над 1 260 000 лева.

Депутатът от Патриотичния фронт Милен Михов предпочита да пътува с личния си автомобил до избирателите си: „Честно да ви кажа, обемът на лимита не го знам, не съм си поставял и за задача какъв ми е лимитът, спестил съм над 350 лв. от полагащия ми се лимит за тази година”. Любител е на трабанта и има малък модел на марката в колата си.

Михов понякога сменя личния си автомобил със служебната лимузина, защото тя давала някои предимства: „Във връзка с пътувания, които трябва да бъдат в рамките на София или да бъда навреме някъде, решава проблема с паркирането”.

Председателите на комисии имат право на служебен автомобил като Бойка Маринска, която е пропътувала над 20 500 км. По работа, до Русе и обратно патриотът Искрен Веселинов е навъртял над 31 хиляди километра. 

В опозицията обаче има напрежение заради служебните коли.

„Само ще ви кажа, че организацията на колите на парламента е направена по начина, по който опозицията кара коли на 10 години, а новите са за управляващите”, възмущава се Красимир Янков от БСП – Лява България.

Депутатите не са надвишили годишния лимит за пътувания из страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама