Румен Драганов: Министерството и министърът на туризма не успяха да разберат на какво са собственици

00:07, 27 дек 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Министерството и министърът на туризма не успяха да разберат на какво са собственици, не накараха народа да се гордее с това, което имаме от нашите предци, като направят една хубава, истинска реклама на България“. Това коментира директорът на Института за анализи и прогнози за туризма  Румен Драганов пред Канал 3.

Водещият припомни факта, че Драганов отдавна настояваше, че туризмът у нас се нуждае от ресорно министерство. Той поиска оценката на Драганов за работата на министерството, от момента на създаването му.

„Това, което залагаше браншът при създаването на министерството беше един ясен партньор в лицето на държавата в качеството й на собственик на археологията, архитектурата, плажните ивици. Това, което искахме да видим е подпомагането на туристическия бизнес. Ние нямаме този регистър, който очаквахме да създаде работни места, да подобри икономиката и да даде ясна представа кой е собственик на туристическите атракции. Министър Ангелкова неколкократно заявява, че туризмът е 100% частна собственост. Министърът на туризма не съзнава, че плажната ивица не е частна собственост, а публична“, отговори Румен Драганов.

По думите му равносметката от последния летен туристически сезон у нас не е добра, което е отблъснало големи инвеститори с амбиции да вложат средства в българското Черноморие.

„Като цяло българското Черноморие не донесе никаква добра новина. Един голям конгломерат от инвеститори не можаха да намерят тази добра новина. В момента, в който бяхме заплашени да загубим огромни средства от Черноморието, ние нямахме никаква нормална реакция“, заяви Румен Драганов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама