40 лични асистенти се грижат за 40 нуждаещи се в община Цар Калоян

07:36, 27 дек 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Цар Калоян, като партньор на Агенцията за социално подпомагане продължава изпълнението на проект „Нови възможности за грижа”.  Той се осъществява с финансовата помощ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд, информират от местната управа.

В периода от 7 май до 1 юни са сключени договори за обслужване на 40 потребители, шест от които са деца и избраните от тях 40 лични асистенти. Услугата се предоставя в две от общо три населени места на общината.

За периода от юли до ноември екипът за управление на проекта изготви заповеди за прекратяване на договори за предоставяне на услугата на двама починали потребители, като в проекта са включени други двама потребители.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е до края на февруари 2016 година. Целта му е подобряване качеството на живот на хора с увреждания и възрастни болни, както и преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността. Целевите групи са хора с увреждания и възрастни над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, семейства на деца с увреждания и самотно живеещи тежко болни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама