Новото тролейбусно депо в Плевен ще бъде готово за Нова година

08:34, 27 дек 15 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заключителна пресконференция по повод пълното изпълнение на проекта "Интегриран градски транспорт на Плевен" ще се проведе в общината този понеделник. На срещата ще присъстват кмета Георг Спартански, заместник-кмета Стефан Милев, ръководителят на проекта Дикран Ованесян и членове на екипа.

Ден по-рано стана ясно, че новото тролейбусно депо, което е един от модулите по проекта, ще бъде окончателно завършено до края на календарната година. И в момента се работи усилено по довършителните дейности за изграждане на обекта, намиращ се в квартал "Дружба".

Новото депо за тролейбусите е изградено върху площ над 13 000 квадратни метра и в него ще имат възможност да домуват 70 тролейбуса. С това ще се реши един от дългогодишните проблеми на града - безразборното паркиране на тролеи по улиците, което досега нямаше как да бъде избегнато поради липсата на паркинг с достатъчен капацитет. В депото са изградени още контролно-технически пункт, мивка, сервиз за поддръжка на преводните средства.

Припомняме, че стойността на целия проект "Интегриран градски транспорт" е 20 631 484. 41 лева, а срокът за изпълнение - 43 месеца. Финансирането е от Европейски фонд за регионално развитие и държавния бюджет по Схема за безвъзмездна финансова помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама