Над 3000 души аплодираха спектаклите на великотърновския театър през декември

08:46, 27 дек 15 / Култура 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 представления пред 3000 души публика са изиграли артистите от Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” във Велико Търново през декември, информират от културната институция.

Десет от представленията са били на търновска сцена, а останалите четири в турне – в Монтана, Видин, Ловеч и Габрово. Това е най-силният месец на театъра от половин година насам. 18 000 лв. е приходът от спектакли за последния месец на 2015 г., а постигнатата средна цена на билета е 8,50 лв.

Шест са представления на драмата, като по два пъти са изиграни спектаклите “Асеневци” и “Червило” и детската продукция “Карлсон и дребосъчето”. Осем музикални заглавия са аплодирали зрителите. Мюзикълът “Българи от старо време”, оперетата “Бал в Савоя” и концертите “Магията на любовта” и “Искри от Коледно сияние” са представени по два пъти пред публика.

"Това показва, че сме успели да постигнем репертоарен баланс между двете основни звена в театъра", обясни директорът на МДТ Васил Вълчев. “Всички спектакли, включително и във Велико Търново, играхме пред пълни салони.

Това много ни радва и доказва, че публиката не ни е забравила, а жадува за изкуство”, каза още театралният шеф. Той подчерта, че благодарение на отличното сътрудничество с община Велико Търново в празничния месец декември в МДТ всеки ден е имало концерти и други културни събития.

С постигнатите финансови резултати от продажби на билети през декември театърът е заработил необходимите средства за заплати и осигуровки. Това не се е случвало от юли т.г., посочи Васил Вълчев.

Вече са изплатени трудовите възнаграждения на всички щатни артисти и служители в МДТ до края на 2015 г. До ноември включително са покрити и задълженията към хората, които работят на граждански договори. Направени са и плащанията за декември към фирмите, които обслужват дейността на театъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама