Проект "Приеми ме" ще развива приемната грижа в Добрич

09:16, 27 дек 15 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 31 декември приключва изпълнението на дейностите по проект ”И аз имам семейство”, който се реализира в Добрич по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

 За да се осигури приемственост на социалната услуга ”Приемна грижа”  в новия програмен период  на  11 декември 2015 година кметът Йордан Йорданов е разписал Споразумение за партньорство между Община Добрич и Агенцията за социално подпомагане по проект „Приеми ме ‘2015“, съобщават от общинска администрация.

Целта е да се усъвършенства моделът на предоставяне на социалната услуга „Приемна грижа“ и разшири обхвата й в страната, както и по отношение на целевите групи. С реализацията на проекта ще се продължи и надгради устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа в подкрепа на процеса на деинституционализацията на деца.

 С приоритет ще се предоставя приемна грижа на деца от 0 до 3-­годишна възраст, както и „специализирана приемна грижа“ за деца с увреждания, деца, жертви на насилие или трафик, и за деца, непридружени бежанци; Срокът за реализиране на проект „Приеми ме ‘2015“ е 32 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама