Търсят още лични асистенти в Казанлък

10:21, 27 дек 15 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава търсенето на изпълнители и потребители на услугата „личен асистент” в Казанлък. Дейностите са по проект „Нови възможности за грижа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. От стартирането на проекта са сключени 48 договора с потребители за предоставяне на социалната услуга, и 45 трудови договори с лични асистенти, които са преминали специално обучение. Предстои да бъдат включени още от чакащите кандидат-потребители.

Основна цел на проекта, който ще продължи до 29.02.2016 г., е превенция на зависимостта от институционален тип грижи, подобряване качеството на живот на деца и възрастни хора с увреждания и тежко болни лица с ограничения или в невъзможност за самообслужване и създаване на възможности за социално включване.

От новата бюджетна година в община Казанлък ще стартира и проект „Независим живот в община Казанлък“ на обща стойност 499 765 лв. Той е продължителност 22 месеца и по него също ще се търсят потребители и изпълнители на услугата „личен асистент. Ще бъде осигурен достъп до интегрирани услуги, за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда. Потребителите ще получават психологическа, здравна и социална подкрепа, според тяхната индивидуална потребност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама