1400 души са потърсили помощ в "Пирогов" през празниците

10:49, 27 дек 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1400 души са преминали през празничните дни през УМБАЛСМ "Пирогов" , като 200 от тях са хоспитализирани. Това съобщи доц. д-р Христо Шивачев, завеждащ отделение по детска гръдна хирургия в лечебното заведение.

Той представи данни за спешните случаи, които са приети в болницата през празничните дни (24-27 декември). Около 1/5 от пациентите или 290 души, са деца до 18 годишна възраст.

Травматологията е била най-натоварена, като не по-малко работа се е отворила и на хирургическите кабинети. През неврохирургия са преминали над 130 души - предимно хора с наранявания след сбивания и битови скандали. Според д-р Шивачев през празничните дни са приети много пациенти с хронични заболявания, които са подценили болестите си и усложненията от обилната храна не закъснели. В клиниката по токсикология е бил спасен животът на 48-годишна жена, която е решила да почисти. Тя смесила белина с почистващ препарат, при което се е получило отделяне на хлор, който е вдишала и се е натровила. След постъпването си в "Пирогов" жената е стабилизирана

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама