Касим Дал: Вратите ни са отворени за политици, съпричастни с нашите идеи

11:31, 27 дек 15 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Касим Дал предвидил още преди 5 години последните събития в ДПС. Това каза пред турското издание ajans.bg и подчерта, че в политическата сила, в която той участва няма място за агенти на ДС, но „вратата им отворена“ за хора, съпричастни с идеите им. "Продължаваме да се борим. При нас агенти няма, вратите ни са отворени само за хора, съпричастни с нашите идеи", заяви пред изданието лидерът на НДСП.

Самият той бе изключен от Движението, след като през 2010 г. се оттегли от поста заместник-председател.

На въпрос дали НДСП би работила с Лютви Местан, ако той основе партия, Дал отговори, че първо трябва да види каква ще бъде тя.

В социалната мрежа Фейсбук е създадена затворена група „Ардински глас“, призоваваща за създаването на нова партия с Хюсеин Хафъзов начело.

"Точно сега е моментът да се основе нова политическа партия, без сегашните руски клоуни на страната. Точно когато Ду Пе Се се заиграва с нашия етнос. Братя, разберете едно, от тази така наречена партия никога, ама никога не е мислила за интересите на хората, а само техния собствен интерес. Със или без тях, ние пак ще просъществуваме като нация. Трява да се опълчим на тези шейтани, разберете едно, тези хора на използват, тези хора са агенти на КГБ. Години наред на използват като стадо овце, знам че ви е страх, но страха е до едно място. Както Ататюрк е казал, със молитви воина не се печели, a със деиствия. Разберете едно, тази комунистическа партия, където властва има безработица, има анархия,умишлено не се инвестира, за да са хората бедни, а бедния човек на всичко е склонен. Не на ДПС и продажните им клики!", пише един от създателите  на Фейсбук общността.

За пореден път Доган показа, че не търпи солови играчи. ДПС трябва да пулсира с колективен общ импулс, зададен от самия него. Обосновал се е за това много добре в обръщението си към висшите си съпартийци. В Кърджали обаче май никой не го е разбрал. Това са обобщените ми дилетантски констатации, коментира друг Фейсбук потребител в групата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама