Хванаха петима пияни шофьори в Шуменско

12:00, 27 дек 15 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима водачи, седнали да карат кола след обилна почерпка с алкохол, са засекли полицаите в Шуменско, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На Бъдни вечер около 00:20 часа е извършена проверка на 47-годишния П.П. от град Нови пазар, който е управлявал лек автомобил „Хюндай”, с шуменска регистрация по ул. „Владимир Заимов” в града. С техническо средство е измерена 1,27 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му.

Същия ден, но малко по-късно - около 4 часа е извършена проверка на 23-годишния В.А. от град Варна, който е управлявал лек автомобил „Шкода”, с варненска регистрация по ул. „Цар Освободител” в град Нови пазар. Дрегерът показал 2,25 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му.

По обяд на Коледа в Шумен на бул. ‘Велики Преслав” в близост до кръстовището с бул. „Преслав” служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Шумен забелязали, че водач на лек автомобил е без поставен предпазен колан  и разговаря по мобилен телефон. Подали сигнал за спиране със „стоп-палка”, но водачът не се подчинил. Автомобилът се насочил  в посока квартал „Дивдядово”, а впоследствие завил в пресечка към овощната градина, където бил застигнат от патрулката.

Установено е, че превозното средство е управлявано от 52-годишния Ж.Ж. от град Шумен. С техническо средство е измерена 2,14 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Той е задържан за срок до 24 часа.

На 26 декември малко след полунощ е извършена проверка на 58-годишния Н.А.  от село Царев брод, който е управлявал лек автомобил „Фиат”, с шуменска регистрация по ул. „Мадарски конник” в град Каспичан. Дрегерът измерил 1,64 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му.

Около 13:20 часа същия ден  в град Шумен на бул. Ришки проход служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Шумен забелязали лек автомобил „Ауди”, с плевенска регистрация, който е със счупено предно обзорно стъкло и се движи в посока изхода за Бургас. Последвали превозното средство и подали сигнал за спиране на водача му за проверка.  Установена е самоличността му. Това е 30-годишният Х.Х. с настоящ адрес в град Велики Преслав. С техническо средство е измерена 1,66 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа.

По случаите са образувани производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама