Атаките на САЩ и Русия не са отслабили "Ислямска държава", твърди лидерът й

12:38, 27 дек 15 / Свят 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В аудиопослание, публикувано в "Туитър", лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал-Багдади отправи нови заплахи към враговете на групировката и каза, че възушните удари на Русия и САЩ не са я отслабили.

"Бъдете уверени, че Аллах ще даде победа на онези, които му се молят, и чуйте добрата новина, че нашата държава върви добре. Колкото по-интензивна е войната срещу нея, толкова по-чиста става тя и по-издръжлива", подчертава глас на запис, за който се предполага, че е на Багдади, пише Ройтерс.

"Не сме забравили Палестина и за секунда. Скоро, с позволението на Аллах, ще чуете кънтящите стъпки на муджахидините", заканва се лидерът на "Ислямска държава" срещу Израел. "Палестина ще бъде вашата гробница, евреи", обещава Багдади.

Междувремнно втори лидер на бунтовническа групировка беше убит за последните две денонощия. След като в петък при руски въздушен удар загина ръководителят на Джейш ал-Ислам, тази нощ в сражение със сирийската армия край Дамаск е бил убит лидерът на Екстремисткия Фронт на революционерите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама