Нищо радикално не очаква ДПС след случая с Местан, обяви Софиянски

13:29, 27 дек 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не очаквам ДПС да се промени радикално след изключването на Лютви Местан от партията. Познавам добре тримата души от новото ръководство. Имам респект от тях и смятам, че са способни хора.

Това обяви пред София Topnovini.bg бившият служебен министър-председател и кмет на София Стефан Софиянски.

„Аз уважавам ДПС. Това е организация, която знае какво прави. Въпросът е да намери формула, с която да може да се работи коректно“, каза още той.

Софиянски сподели, че за него остава неясна „драмата“ около Местан и слуховете, че ще създава нова партия.

Попитан дали вече има яснота около намеренията му да се върне в политиката, Стефан Софиянски отговори, че ако реши да се активизира, то щяло да бъде с конкретни идеи.

По думите му връщането и изобщо правенето на политика не било нещо абстрактно и аматьорско, както сега го правели повечето.

„То трябва да бъде базирано на нещо съвсем конкретно. Ако съм готов, тогава сигурно ще се ангажирам“, допълни Софиянски.

Припомняме, че в навечерието на Бъдни вечер свиканият от почетния председател на ДПС Ахмед Доган Централен съвет на партията. На него бе взето решение досегашният председател на движението Лютви Местан да бъде изключен от всички заемани от него постове в партията. На освободеното лидерско място временно бяха назначени Четин Казак, Мушен Риза и Мустафа Карадайъ. През април ДПС ще избере свой постоянен председател. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама