139 са свободните работни места, обявени в Бюрото по труда в Бургас

14:00, 27 дек 15 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
139 са свободните работни позиции, които са обявени в Бюрото по труда в Бургас към 27 декември, показва справка на Topnovini.bg. Най-много вакантни места са заявени за сервитьори и бармани, продавачи в магазини, касиери, работници по производство на облекло, леяри и заварчици. Незаети стоят и позиции за готвачи, административни специалисти, шофьори, ковачи, приложни специалисти по финанси и математика, както и машинни оператори в текстилната, шивашката и кожарската промишленост.

Безработните лица, постъпили на работа през месец ноември, са 417, като от тях с посредничеството на бюрото са устроени на работа 228. По програми за заетост 5 лица са започнали работа, по насърчителни мерки  -  4  и по схеми ОП „Развитие на човешките ресурси” – 18.

През изтеклия месец 92 лица са професионално ориентирани и консултирани, 107 лица са участвали в групови мероприятия за професионално ориентиране.

По Национална програма „Асистенти на хора с увреждания” са работили 49 души, а по „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания” - 10.

35 души пък са работили по насърчителните мерки за заетост, от тях 18 в субсидиран период. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама