81% от французите определят 2015-а като „лоша“ за страната

14:06, 27 дек 15 / Свят 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Терористичните нападения от януари и ноември, икономическите затруднения и войната в Сирия са определени за най-лошите събития през последните 12 месеца според французите, пише "Фигаро".

Отгромно мнозинство от жителите на европейската страна определя отиващата си 2015-а като "лоша за Франция", показват резултатите от проучване на социологическа агенция, публикувано в „Льо Паризиен“ в неделя.

81% от анкетираните французи отговарят, че за 2015 година е "лоша", за разлика от тях 51% определят изминалите 12 месеца като „положителни“.

За най-значимо събитие за отминаващата година 58% от французите определят мигрантската криза. Следват войната в Сирия, за която са гласували 49 на сто от анкетираните. Високото ниво на безработица във Франция е смятано за важно събитие от 41% от попитаните. За безапелационната победа на партията на Марин Льо Пен на първия кръг на местните избори са гласували 31 процента от французите. Авиокатастрофата по време на заснемането на риалити шоуто Dropped, при която загинаха 10 души, сред които трима известни френски спортисти, е определена за значимо събитие от 7 на сто от анкетираните. На последно място французите са класирали скандалите в спорта. 4% от тях са гласували за уличаването в корупция на президента на УЕФА Мишел Платини и скандалите около френския национал Карим Бензема.

Положителни събития

В списъка с петте положителни събития през 2015 според французите попадат: възпоменателната церемония в памет на жертвите на терористичните атенатати, най-ниските цени на бензина за последните 10 години, призивът на „левите“ да се гласува за „десните“ на парламентарните избори, както и успехите на националния отбор на Франция по хандбал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама