Булевардите „Васил Левски“ и „Патриарх Евтимий“ непроходими през следващата година

14:12, 27 дек 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изграждането на метростанциите от третия лъч на метрото стартира в началото на следващата година. Строителните дейности ще блокират няколко централни булеварди. Първи частично затворени ще бъдат бул. „Васил Левски“ и бул. „Патриарх Евтимий“, както и кръстовището при Попа. Това каза в интервю за София Topnovini.bg зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

„Тази година заради строителството на метрото ще затваряме бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Васил Левски“. Ще е блокирано при арката на Военномедицинска академия, бул. „България“ и „Гешов“, „Красно село“ при пазара на „Цар Борис III” и пред Малък градски театър „Зад канала“, обясни той.

Поетапното затваряне на натоварените точки в центъра на София ще забави и планирания ремонт на бул. „Дондуков“. Той трябваше да започне тази година, но се отлага. Христов посочи, че реконструкцията на булеварда ще бъде мащабна. Ще бъдат подменени релсите, тротоарите и осветлението. Зам.-кметът обаче не се ангажира с точни срокове кога ще започне генералната реконструкция.

„Ще преценим в хода на изпълнението на обектите по метрото - как реално се натоварва трафикът в централната част, при възможност и при преценка, че няма да има много сериозно затруднение, бихме могли да се организираме да започнем и по-рано работата по „Дондуков“. Имаме избран изпълнител, имаме избран проект, така че причините за забавянето там са чисто организационни“, допълни още Христов.

За големите проекти през 2016 год. и още по темата можете да прочетете в интервюто на Любомир Христов – ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама