Змии и агресивни кучета дебнат русенци на гробищния парк „Чародейка“

14:27, 27 дек 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Змии през лятото и агресивни улични кучета целогодишно, застрашават посетителите на гробищния парк „Чародейка“ в Русе. Първата напаст става все по-многобройна с всяка изминала година, обясняват служителите там на посетители, поради което самите те се страхуват да навлизат в някои части на парка, в който се продават най-скъпите гробищни места.

Причината е занемареността на мястото. За разлика от гробищата в землището на Басарбово, където се полагат повече грижи, в „Чародейка“ положението е отчайващо.

Всъщност, макар и видимо по-поддържано, опасно е и в басарбовските гробища, тъй като много близки на починали, поради икономическа емиграция или напускане на Русе в търсене на препитание в по-големите градове на България, не подържат гробовете, които всяко лято се покриват с над 2 метра висока трева. Тя пък не се премахва от работниците в парка, защото това се смята за задължение на близките. Такова е положението и с тесните места между самите гробове.

В „Чародейка“ обаче има цели парцели, покрити не само с метри висока трева, но и с гъсти храсти, плътно обхванати от увивна растителност, превзела на места дори и без друго тесните пътечки, по които трябва да минат хората, за да посетят вечните домове на близките си покойници.

Действително не е работа на общината да сади цветя на гробовете или да издига паметници на бившите си жители, но е необходимо да се погрижи за безопасността на настоящите, които посещават гробищните паркове.

Това включва премахването не само на растителността, която създава подходящ хабитат за въдене на влечуги, но и на безстопанствените кучета, които тичат и лаят след колите и нападат дошлите пеша посетители. Topnovini.bg вече отрази случаи на нападнати и нахапани жени, които приключиха в съда в полза на пострадалите, чиито обезщетения идват от джоба на данъкоплатците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама