Фойерверки “Могъществото на Гандалф” и “Огънят на Саурон” хит в Шумен

15:05, 27 дек 15 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фойерверките с имена от филма “Властелинът на пръстените” са хит на пазара на пиротехнически изделия в Шумен. “Най-много се търсят “Могъществото на Гандалф” и “Огънят на Саурон”.

Лошата новина за зевзеците е, че на пазара вече липсват фойерверките “Бат` Бойко” и “Станишев”.

Сред най-търсените пиротехнически изделия са още фойерверките с по 100 ракети в кутия, които се палят с един фитил и вървят на цени между 80 и 100 лева.

“Предлаганите в момента на пазара пиратки са с леко завишени цени спрямо миналата година. Това се дължи на курса на долара спрямо китайския юан”, обясни собственикът на лицензиран магазин за продажба на пиротехнически изделия в Шумен Кънчо Енчев. Той уточни, че легалните фойерверки имат обозначения на ЕС на опаковката и инструкции за ползване на български език.

Най-трайно наложилият се продукт на пазара в Шумен от години остава зарята “Годзила”.

Децата и жените предпочитат по-малката, но елегантна и атрактивна заря “Балет”. Тя съдържа 13 разноцветни заряда и избухва в красива огнена феерия.

Всички фойерверки, които се водят пиротехнически батерии са за ползване на открито.

За по-спокойните натури се предлагат римски ракети, които могат да се държат в ръка, като от тях излитат между 15 и 20 разноцветни букета.

За парти на открито предпочитани са и големите римски ракети с между 6 и 10 заряда.

При покупка всеки клиент получава насоки за ползване на изделието от обучен продавач-консултант. В търговският обект не се продават пиротехнически изделия на лица под 16 години и изискването стриктно се спазва. За по-малките любители на зарята и пиратките има обособен щанд с бенгалски огън, конфети. “Много предпочитани са конфетите за маса. Те са атрактивни и създават много настроение, но на сутринта трудно се почиства”, разказва още Кънчо Енчев.

Най-търсени сред пиратките са тройно гърмящите, които вървят по 4 лева за 100 бройки в кутия.

“Времето около Коледа и Нова година е най-усиленото за майсторите на заря, защото има много работа”, разказва още Кънчо Енчев и добавя, че добрите майстори са търсени за тържества и в други общини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама