Инициатива „Здравей, съседе” започнаха млади социалисти в Старозагорско

15:02, 27 дек 15 / Политика 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младите социалисти от Старозагорска област стартираха инициативата „Здравей, съседе".

„Целта е да се принудят отговорните институции да си свършат работата. С години гражданите очакват решаване на проблемите в своите квартали, на улици и малки населени места”, коментира областният координатор на Младежкото обединение (МО) Климент Пенчев. Той призова председателите на младите социалисти по места, повечето от които са общински съветници, да се срещат с хората, да придвижват своевременно въпросите на гражданите до администрациите и да следят за решаването им.

„При срещите ми с гражданите, те настояват да бъдат установени причините за забавянето на отговорите на институциите”, сподели младежкият лидер на казанлъшките социалисти Теодора Иванова. Според нея хората вече не приемат отрицателните отговори, свързани с неуредици в градските територии, с въпроси от сферите на заетостта и социалната политика, когато текстовете на закона позволяват решение. 

Кампанията ще насърчи хората да са граждански активни и да изискват адекватни мерки от институциите, които трябва да се грижат за хората и кварталите, за политиката и стратегиите в населените места, убедени са младите социалисти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама