В зоопарка в Добрич мечката Берна спи зимен сън, приятелят й Костадин будува

17:02, 27 дек 15 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мецаната с швейцарски произход Берна от около месец спи зимен сън в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, докато приятелят й Костадин будува.

Мечокът е станал по-ленив, но продължава да похапва ябълки, моркови, цвекло, хляб, каза директорът на зоопарка Севдалина Венкова. Според гледачите в центъра, мечокът е почти вегетарианец и рядко посяга за месо. В началото, когато Берна престанала да излиза от бърлогата си, усетил липсата й, но вече е сам господар на мечешкото обиталище и се чувства много добре.

Предвижда се двете мечки да се съберат в общ дом напролет.

Берна се "влюби" в Костадин, който пристигна тази година от зоологическата градина в Плевен. Експертите от Швейцария д-р Долф Бурки и Юрг Хадорн - съпрезиденти на сдружението "ПроЗоо Добрич", които през лятото посетиха зоопарка в добруджанския град, намериха, че Костадин е все още стресиран. Чуждестранните специалисти препоръчаха приятелите да заживеят заедно догодина, след като се пробудят от зимния сън. Мечешкият дом в Добрич се шири в двор от няколко декара, в който има и басейн.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама