Завърши вторият етап от изграждането на храм „Св. Цар Борис - Михаил” в Разград

07:38, 29 дек 15 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Завърши вторият етап от изграждането на новия православен храм „Св. Цар Борис - Михаил Покръстител” в Разград, съобщиха от църковното настоятелство.

Членовете на настоятелството благодарят на всички дарители и посочват, че предстои подготовка на документацията за включване на обекта за финансиране по проект „Красива България”. Той ще бъде на стойност 120 000 лева, като 50 % от средствата ще бъдат осигурени от бъдещи дарения, а другите 50 % ще бъдат финансирани по проекта.

Документацията за кандидатстване се подготвя безвъзмездно от Юлия Неделчева, Минка и Гани Ганеви, техническия ръководител Божидар Нешев и арх. Емил Драганов, уточняват от църковното настоятелство.

На сайта на храма - hram2rz.com. са изписани банковите сметки, по които могат да се правят дарения за доизграждането на разградския храм.

Изграждането на новата църква в Разград започна на 9 май 2013 година. На този ден с благословията на Негово светейшество Патриарх Неофит, бе направена първа копка на строителството на православния храм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама