Обучение във връзка с насърчаване на образованието и грамотността се проведе в ЕИЦ

07:49, 29 дек 15 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец декември се проведе традиционна среща със студентски клуб „Европа“ към ЕИЦ, която протече под формата на интерактивно обучение в няколко тематични работилници, съобщиха от Центъра. Събитието бе подготовка за предстоящото през 2016 г. „Литературно четене за насърчаване на образованието и грамотността сред младите хора в ЕС“.

Инициативата е вдъхновена от предходна дейност, осъществена успешно от младежите, а именно – безплатната улична библиотека „Шкафъ“. В рамките на срещата младежите работиха по три ключови теми: логистика при организация на събитие; ролята на социалните медии и рекламата и умения за говорене пред публика.

След като младежите сами се опитаха да формулират основните моменти при подготовката и осъществяването на събития, представители от ЕИЦ запознаха студентите с основите и спецификите при реализирането на различен тип дейности.

През следващата година предстоят още редица обучителни и информационни събития с младежите от клуб „Европа“ по разнообразни теми. Акцент през годината ще бъде темата за 10-те приоритета на Комисията Юнкер. Освен това младежите планират да подготвят и осъществят презентации по ключови европейски въпроси като: функциониране на ЕС, възможности за образование, обучение и работа в ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама