Кметът на Плевен предава на прокуратурата 11 длъжностни лица

08:13, 29 дек 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Плевен Георг Спартански ще предаде на прокуратурата пакет документи, касаещи незавършен проект в село Буковлък до Плевен, на обща стойност 250 000 лева. Въпросният обект е представен като изпълнен пред наблюдаващите органи, като това е станало с "лъжливи документи, подписани от 11 длъжностни лица". Според Спартански това е престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

Става въпрос за наблюдателната кула в село Буковлък, която трябваше да бъде построена по проект "Устойчиво управление на горите и опазване на околната среда", като се създаде система за видеонаблюдение и оповестяване в случай на горски пожари в землището на малкото населено място. Спартански е категоричен, че проектът е провален по вина на изпълнителя, но по-страшното е, че повече от десет длъжностни лица са се подписали, удостоверявайки проекта като завършен.

Георг Спартански подчерта, че на цялата техническа документация е написано "Силистра" вместо "Плевен" и изказа възмущение от откровеното копиране на друг подобен проект. При огледа на мястото, три общински комисии са заварили "куп железа под формата на кула", но без наличието на каквато и да било техника.

Градоначалникът каза още, че на по-късен етап ще се търси и отговорност за сагата със закъснялото изпълнение по другият проблемен проект в Плевен "Интегриран градски транспорт". Първо обаче трябва да се вложат всички усилия за успешното му приключване, за да се спаси общината от глоба, възлизаща на 5 милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама