Доброволци на БЧК раздават подаръци на деца в пловдивски болници

08:20, 29 дек 15 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доброволците на Българския младежки червен кръст в Пловдив раздават днес коледни пакети на хоспитализирани деца в детските отделения на пловдивските болнични заведения.

С тази акция областният съвет на Българския червен кръст (БЧК) в Пловдив завършва традиционната си коледна кампания за деца "Приятел в нужда се познава". Тя е част от многобройните дейности на БЧК - Пловдив, с която всяка година се отбелязват най-светлите празници - Коледа и Нова година.

Целта на кампанията е да окаже подкрепа на децата, които по време на празници са в болница, далеч от своите родители и близки. Стремежът на доброволците е малчуганите да бъдат зарадвани освен с коледни подаръци и с приятелска обич и загриженост.

Кампанията "Приятел в нужда се познава" се реализира благодарение на дарителска акция на БЧК и ученици от ОУ "Райна Княгиня", СОУ "Никола Вапцаров", СОУ "Пейо Яворов", Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери", Езиковата гимназия "Иван Вазов" и Гимназията с хуманитарен профил "Св. св. Кирил и Методий". В периода от 7 до 18 декември учениците от тези учебни заведения изготвиха "Кутии на приятелството" с подаръци за болните деца.

Доброволците днес ще раздадат подаръците в детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги", в детското отделение на Хирургичния блок на УМБАЛ "Свети Георги" и детското отделение на МБАЛ "Пловдив".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама