Местан няма бъдеще в политиката нито в България, смята Юлий Москов

08:21, 29 дек 15 / Политика 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвсем сигурно ще се направи опит да се роди още едно движение. Местан обаче няма бъдеще в политиката, нито в България. Най-добре е да напусне тази страната, която е застрашавал многократно. Това каза в ефира на БТВ журналисртът Юлий Москов.

Коментарът му е по повод речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, след която лидерът на партията Лютви Местан беше отсранен от поста си.

Москов заяви, че конфликт между Местан и Доган няма. По думите му конфликтът е между България и Турция.

„Политика не се прави на площадите, тя е тайно нещо. Трябвало е в ситуацията между Русия и Турция да се реши дали да бъде намесен Доган. Решено е, че ще бъде му бъде предадена някаква информация, за да се намеси и той в бъдещето на станата“, посочи Москов.

Той посочи, че това, че Главното мюфтийство, някои консоли, посланика на Турция у нас застанаха зад Лютви Местан и го защитиха означава, че „религията се намесва в политиката“. Според Москов това е „очевидна демонстрация на сила“.

„ДПС защити България. Как да вярвам на хора, които са си вдигнали краката пред Русия и как да упрекна ДПС, която тръгна напред със знамето, за да защити България и нашия интерес?“, запита журналистът.

Той посочи, че не бива да се пропуска, че освен нарастващата сила на Русия, Турция също набира скорост.

„Турция е една много силна държава тя е 15-та икономика в света и втората армия в НАТО. Партньори, партньори, но не съвсем“, каза още Юлий Москов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама