Издават сборник за поборниците и опълченците на Варна

08:28, 29 дек 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дарителска кампания за събиране на необходимата сума за издаване на исторически сборник стартира във Варна. Инициативата е на сдружение "Търсете жената“ и хаджи Ламбрин Сотиров, собственик на Музей "Стара Варна“. Изданието ще събере на едно място биографичните данни за поборниците и опълченците от Варна.

"Тази книга е послание към сърцето на всеки истински българин. Тя е забравен откъс от историята, свързана с живота на 82-ма варненци – поборници и опълченци. В по дългосрочен план тя ще даде възможност да бъдат възстановени или поставени паметни плочи на местата във Варна, където тези хора са живели”, обясни хаджи Ламбирн Сотиров.

3 хил. лв. е сумата, която трябва, за да излезе от печат сборникът "Поборниците и опълченците на Варна“, чийто ръкопис вече е готов. Тиражът ще е около 500 бройки. Страниците ще са между 160-200.

Книгата ще бъде дарена на всички училища и читалища в града. Всеки, които иска да я купи, ще може да направи това срещу 10 лв. Целта е средствата да се съберат през януари и февруари, а изданието да има своята премиера в навечерието на Националния празник - 3 март.

       

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама