Боян Саръев: Една сутрин ще се събудим и Родопите ще са част от друга държава

10:57, 29 дек 15 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До териториалната автономия остава една крачка. Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат част от друга държава. Това заяви пред БНТ отец Боян Саръев.

Според него регионът отново се връща към Средновековието, населението се мачка. Родопите се ислямизират, потурчват и се работи срещу България с парите на българския данъкоплатец.

По думите му хората, които бяха цивилизовани и с християнски мироглед, това население се манипулира, мачка се, злоупотребява се с наивитета и се връщат към Средновековието.

"Да бъдат запазени Родопите български, трябва да има държавно усилие и държавна намеса. Не е по силите на един човек или частна организация да извърши тези титанични усилия, защото срещу мен и хората, които искат да съхранят българското си самосъзнание, се хвърлят много средства, и то не от България, а от Турция“, посочи той.

Саръев упрекна Българската православна църква, че е почти равнодушна към неговата дейност, а „държавата въобще не се интересува“. „За тази мисия са нужни много народ и средства, които аз няма как да осигуря сам“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама