Пияни шофьори застават пред съда в Пловдив

10:59, 29 дек 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителни актове срещу двама шофьори за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда - престъпление по чл. 343б от Наказателния кодекс.

36-годишният Петър К. отива на съд за това, че на 7 ноември 2015 г. в Пловдив е управлявал лек автомобил марка "Ленд Ровър" с концентрация на алкохол в кръвта 2.35 промила, установено с техническо средство "Алкотест-дрегер". Мъжът е бил осъден през 2009 г. за същото деяние на "пробация" за срок от една година.

На 7 ноември 2015 г. към 3 часа през нощта Петър се движел по бул. "Христо Ботев" в Пловдив с лекия си автомобил. По същото време друг шофьор пътувал с колата си по същия булевард. Водачът видял, че Петър е спрял колата си по средата на пътното платно, и подал звуков и светлинен сигнал да се отмести, за да се разминат. Петър обаче не реагирал. Непосредствено сред това до колата му спрял патрулен автомобил на полицията и служителите констатирали, че водачът лъхал на алкохол. Взетата проба с дрегер отчела концентрация на алкохол в кръвта. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

На съд по същото обвинение е предаден и 60-годишният Салимехмед М., който е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта 2.71 на хиляда.

На 26 юли 2015 г. към 18.30 часа, след като бил пил алкохол, той тръгнал с лек автомобил марка "Фолксваген Пасат" към пловдивското село Брани поле, криволичейки по пътя. Когато минавал покрай къща на ул. "Паисий Хилендарски" в Брани поле, не успял да овладее колата и с врязал в оградата. Въпреки това продължил пътя си и малко по надолу по улицата се ударил в паркиран джип "Опел Фронтера". Спрял автомобила и се преместил на задната седалка, където го намерили полицейските служители. Разпитан в хода на досъдебното производство, Салимехмед се признал за виновен. По делата са извършени експертизи, разпитани са свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама