Младши инспектор Емануил Манолов от Пловдив стана "Полицай на годината"

12:42, 29 дек 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Емануил Манолов - младши инспектор от Първо районно управление в Пловдив, спечели отличието "Полицай на годината" за 2015 г., предаде репортер на Topnovini.bg.

През тази година Манолов е спомогнал за разкриването и задържането на група крадци, която месеци наред вилняла из Асеновград. Пред журналисти инспекторът разказа, че дори и в извънработно време следи са сигурността на гражданите. Той обясни, че от дете е искал да стане полицай

„Няма място за страх, всичко е въпрос на отговорност“, сподели Манолов и допълни, че не е очаквал точно той да бъде избран за най-добър полицай.

Негов подгласник стана старши инспектор Христо Палагачев. Наградата му бе връчена от заместник-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов. Разследващият полицай от Гранична полиция Светослав Анков от Малко Търново е вторият подгласник при индивидуалните награди. Наградата му връчи заместник-министър Цвятко Георгиев. Третата индивидуална награда е за Николай Николов. Отличието връчи главен комисар Николай Николов от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Антон Любомиров, разузнавач първа степен получи първата поощрителна награда, връчена му от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Втората такава наградата бе за младши експерт Ангел Христов. Отличието връчи главен комисар Ивайло Спиридонов.

По време на 22-рата церемония бяха раздадени четири индивидуални, четири колективни и две поощрителни награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама