Богата програма за новогодишната нощ в Шумен

13:14, 29 дек 15 25 1138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С българска музика, световни хитове и любими народни хора шуменци ще посрещнат 2016-та година, информират от пресцентъра на Общината в града.

Празничната програма в новогодишната нощ на 31 декември срещу 1 януари ще започне в 22.30 часа. На сцената на пл. „Освобождение“ ще излязат младите таланти  Ивона Йовчева, Христина Лечева и Стефи Пламенова от вокалното студио „Стани звезда“ към Общинския младежки дом с ръководител Марияна Ставрева и ще зарадват публиката със своите изпълнения.

В програмата ще участва и певицата Даниела Вичева, хористка от „Родни звуци“ и носителка на една от наградите от Международния фестивал „Шуменски есенни вечери“.

На видеостена ще бъдат излъчени поздравления от популярни шуменци и пожелания за Новата година от видни наши съграждани. Сред тях са поетът Борислав Геронтиев, носител на Националната награда за лирика „Иван Пейчев“ за 2015 г., актьорът Илия Раев, почетен гражданин на Шумен и директор на Драматично-кукления театър „В. Друмев“, Християн Тотев – спортист на 2015 година, Стефан Стефанов – участник в „Master Chief”, Ася Асенова – дарител на годината и почетен гражданин на Шумен, Антон Чернев – бронзов медалист от Международния турнир по информатика „Джон Атанасов“ през 2015-та година и Антоана Димитрова – участник в Х фактор.

Минути преди настъпването на Новата година своето приветствие  към шуменци ще отправи и кметът на общината Любомир Христов.

Точно в 00.00 часа с празнична заря Шумен тържествено ще посрещне новата 2016-та година. Участниците в новогодишната програма и публиката ще се включат в общото веселие през новогодишната нощ и с Дунавското хоро.

В духа на традицията на площада ще има и баница с късмети. Програмата ще продължи с изпълненията на народния певец Денислав Кехайов, главен художествен ръководител на Ансамбъл „Пирин“ и на оркестър „Сакар“.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама