ОДМВР-Бургас грабна колективната награда "Полицай на годината"

13:19, 29 дек 15 25 704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР в Бургас грабна голямата колективна награда за „Полицай на годината” 2015 г., предаде репортер на София Topnovini.bg.

От началото на годината тук са били съставени 1416 бързи производства и 142 незабавни производства, което ги поставя на първо място сред другите областни дирекции. Полицейските служители са успели да задържат общо 1018 мигранти. В ОДМВР-Бургас са водени десетки досъдебни производства, свързани с наркотици. Разкрити са 3 лаборатории за синтетична дрога и 4 за производство за на марихуана. Наградата бе връчена от главен комисар Георги Костов, който за кратко бе директор на полицията в Бургас.

"Полицейската професия е такава, че критерия е чувството за сигурност в обществото. От години насам бургаската дирекция няма неразкрито убийство, тази година те бяха 8 и всичките са разкрити", каза пред журналисти шефът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов.

Втората колективна награда бе присъдена на "Гранично полицейско управление"- Царево. Тя бе връчена от директора на ГД „Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски. В следствие на проведените през годината полицейски операции са задържани 28 групи с общо 768 незаконни мигранти, 28 автомобила, като 8 от тях са отнети в полза на държавата. По случаите са образувани 37 досъдебни производства с 37 влезли в сила присъди. През годината ГПУ – Царево поддържаше изключително високо ниво на професионализъм в борбата с престъпността по линия на незаконната миграция. Създадени бяха много добри условия за взаимодействие със служителите от всички структури на МВР, Прокуратурата и Съда.

Втори подгласник при индивидуалните награди е Златослав Анков Атанасов – разследващ полицай в ГПУ – Малко Търново, сектор "РДГП Елхово" от отдел "Разследване" при Главна дирекция "Гранична полиция". Зоната на отговорност на ГПУ-Малко Търново е с решаваща роля за разследване и разкриване на престъпления, свързани с нарушаване на граничния режим. Тя се обслужва от един служител - разследващ полицай инспектор Златослав Атанасов. От началото на годината до момента той е разследвал 164 досъдебни производства, от които общо приключени са 151, от тях 145 са с мнение за съд. Общо 155 лица са привлечени като обвиняеми. Инспектор Златослав Атанасов води разследвания по наказателни дела, както и дела за организирани престъпни групи с подсъдност към Специализирания наказателен съд – София.

Индивидуална поощрителна награда "Полицай на годината 2015" бе дадена и на Антон Любомиров Тодоров – разузнавач I степен в сектор "Грабежи" на отдел Криминална полиция“ при ГД „Национална полиция", доказал своя професионализъм при разкриване на тежки криминални престъпления с висока обществена опасност на територията на страната. Благодарение на придобита от него информация бе намерена и върната на манастира в с. Бухово олтарна икона. Антонио Тодоров участва активно в разследването на въоръжен грабеж, извършен от двама маскирани на 19 май т. г. След нахлуването в банковия офис в гр. Айтос и произведен изстрел с огнестрелно оръжие в тавана на касовото помещение те вземат неустановена сума и се оттеглят с мотоциклет. Благодарение на упоритата работа извършителите са установени и задържани. С активната си работа Антон Тодоров допринесе и за разкриването на други двама извършители на въоръжен грабеж, които на 9 ноември т.г. проникнаха в трезора на търговски обект, заплашиха с пистолет касиерката и управителя на магазина, завързаха ръцете и краката им и избягаха със сумата от 16 744 лв.

22-то издание на церемонията "Полицай на годината" се проведе днес в Националния дворец на културата. Отличия получиха полицейски служители и колективи, постигнали значими успехи в борбата с престъпността, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите. Инициативата е на Министерството на вътрешните работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама