В Драганово искат нова спортна площадка, а в Миролюбово - асфалтирани улици

15:27, 29 дек 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на бургаските села Миролюбово и Драганово се запознаха с проектобюджета на общината за 2016-та година. Основните му параметри и капиталовата програма бяха разяснени от зам.-кмета Йорданка Ананиева, съобщиха от Общината.

Дейностите, заложени в бюджета за Миролюбово, включват ремонтиране на една от основните улици в селото "Христо Ботев" и чакълиране на още две - "Стефан Караджа" и "Стара планина". През новата година ще продължи обновяването на детската площадка с нови мебели, а местната фолклорна група "Тракиец" ще се сдобие с нови народни носии.

Жителите на Миролюбово поискаха още продължаване на работата по проекта за изграждане на параклис, обновяване на тротоарите, футболно игрище и по-добра видимост на пътните знаци на изхода от селото.

Основните дейности в Драганово през новата година са насочени към довършване на 1,6-километровия участък от пътя Брястовец-Драганово, асфалтиране на една от основните улици и изграждане на спортна площадка в селото.

Жителите на Драганово пък поискаха обновяване на дворното пространство на училището, тържище за местни производители от Изворище, Брястовец и Драганово, два отводнителни канала, видеонаблюдение на входа и изхода на селото и по-редовен транспорт през уикенда.

Тази вечер обществените обсъждания на Бюджет 2016 продължават в читалищата на кварталите Ветрен от 17.30 часа и Банево от 18.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама