Моторхед: Нашият могъщ, благороден приятел Леми почина

15:33, 29 дек 15 / Свят 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фронтменът и основателят на британската хеви метъл банда "Моторхед" Леми Килмистър е починал в понеделник на 70-годишна възраст, само два дни след като е бил диагностициран с агресивна форма на рак. Това съобщи бандата на официалната си Фейсбук страница:

"Няма лесен начин да го кажем ... нашият могъщ, благороден приятел Леми почина днес след кратка битка с изключително агресивено раково заболяване. За болестта си той научи на 26 декември, у дома, със семейството си, докато седеше и играеше на любимата си видеоигра от The Rainbow. Засега не можем да кажем повече за шока и мъката от тази загуба, не намираме думи. Ще кажем повече по-късно, но сега ви молим пуснете си Моторхед по-силно, по-силно си пуснете Howkwind, пуснете си музиката на Леми силно. Налейте си едно-две питиета. Разкажете някоя история.

Отпразнувайте живота така, както този чудесен и прекрасен човек неудържимо празнуваше себе си.

Той би искал точно това.

Йън Леми Килмистър

1945-2015

Born to lose, lived to win“.

Минути след като световните агенции разнесоха новината за смъртта на Леми Килмистър, приятели и фенове започнаха да споделят своите съболезнования в Туитър. Преди всички бяха Ози Озбърн, бившият вокал на Black Sabbath и съпругата му Шарън.

Ози Озборн: „Изгубих един от най-близкитее си приятели. Той беше боец и легенда. Ще се видим от другата страна, приятелю, дълбоко ще ми липсваш“.

Шарън Озборн: „Скъпият ми приятел Леми почина днес. Познавахме се от 38 години. Ще липсва много на всички, но никага няма да бъде забравен“.

Фронтменът на Кiss Джийн Симънс също сподели свое селфи с Лени, под което написа: „Леми: Почивай в мир, приятелю“

От "Металика" туитнаха: "Леми, ти си една от основните причини бандата ни да съществува. Завинаги сме ти благодарни за вдъхновението".

Туитнаха още Фред Дърст, вокалистът на Limp Bizkit, Били Айдъл, както и Винс Нийл от Mötley Crüe,и Брайън Мей от Queen.

"Седя си тук, ретуитвам, разсейвам се и се чудя какво мога да кажа за смъртта на нашия свръх уникален приятел Леми. Ох." написа Мей.

Басистът на "Guns & Roses" Дъф Маккагън добави: "Почивай в мир, Леми. Ще ми липсваш, братко, и ти благодаря за годините на непоколебимо наритване на задници".

Йън Фрейзър "Леми" Килмистър умира в дома си в Лос Анжелис, само 4 дни след като отпразнува 70-годишния си юбилей. Рок идолът е роден точно на Бъдни вечер 1945 г. във Великобритания.

Леми е вдъхновител за поколения рок музиканти, макар и самият да казва, че няма как да е изпълнител на рок или хеви метъл, защото „Когато започвах, дори „Бийтълс“ още ги нямаше“. Леми е ученическият му прякор. Рок динозавърът бе известен с прекомерната употреба на цигари, алкохол и наркотици повече от 50 години и често се е шегувал, че дължи характерният си глас на навика да започва деня си в 11 с бутилка "Джони".

И така през 60-те Леми за пръв път се появява в музикалните среди на Манчестър и Лондон. През 1972 г. се присъединява към бандата Howkwind, а три години по-късно основава "Моторхед"(Motorhead), с които издава общо 23 албума, последният - "Bad Magic", излиза през 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама