В село Победа отбелязаха празниците с концерт "Магията на Коледа"

18:44, 29 дек 15 / Култура 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празничен концерт под надслов "Магията на Коледа" се състоя на 29 декември в читалище "Зора 1990", село Победа. Събитието бе заключителен етап от културен проект, а сред официалните гости бяха кмета на селото Даниела Александрова и Виолета Огнянова.

В препълнената читалищна зала участниците представиха заучените весели и поучителни драматизации на народни приказки. Млади изпълнители на народни песни и танци направиха своя дебют пред публика. Пресъздадена бе Бъдни вечер и обичая коледуване. В празничния концерт се включиха местен талант с изпълнение на фолклорни мелодии на акордеон и певческа група „Вълшебни звуци”.

В края на тържеството В. Огнянова връчи бронзов медал и почетен Диплом на „Вълшебни звуци” за участието им 10-ти юбилеен преглед на художествените групи, провел се през месец ноември в Централен военен клуб София. Думи на благодарност за активната дейност на читалищния екип поднесе и Кмета на селото Даниела Александрова.

Празникът завърши с надпревара в разпродажбата на благотворителната изложба – базар, уредена от ръчно изработени коледни картички, играчки за елха и сувенири. Дарените допълнителни средства от базара ще бъдат използвани за подпомагане на читалищната дейност, а именно за закупуване на навои за коледарската група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама