Къщата на писателя Димитър Талев е под вода

21:44, 29 дек 15 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди две седмици след като започна газифициране на улицата ни, животът ми се превърна в ад. Това е написал в социалните мрежи Климент Талев. Той е внук на Димитър Талев, авторът на тетралогията “Железният светилник”.

Проблемът бил, че преди седмици от „Овергаз“ са започнали да копаят и да газифицират. Вследствие на това се получило дрениране на пътя. От там дворът и мазето на къщата му започнали да се пълнят с вода, съобщава БНТ.

„Това е домът на Димитър Талев, който можем да кажем, че е паметник на културата. Тук се съхраняват и архивите. Навремето баща ми Владислав Талев беше казал, че това е островът на свободата, но сега той е под вода”, казва внукът на писателя

Климент предупреждава работниците от фирмата. Казва им, че начина, по който се извършват работните дейности, ще доведат до проблеми за жителите на Бистрица. Те обещават, че ако има аварии те, ще ги предотвратят.

„Когато идваме на място обаче повдигат рамене. Казваме им: “много добре работите”, а те мълчаливо обръщат гръб и повдигат рамене отново. Тук е и кметът. И той не крие, че отново нещата се случват типично по български. В случая асфалтът се полага върху вода“, съобщава Климент Талев.

Пред националната телевизия фирмата, реализираща проекта по газификация, коментира случая така:

 „Установено е, че наводняването на двора на къщата не е възникнало в  резултат отполагането на тръбите за газ. Проблемът се дължи на високи подпочвени води и липсата на канализационна мрежа, което е било констатирано от местната управа още преди да започване газификацията на района. Това бе потвърдено и от кмета на село Бистрица г-н Николай Гюров.

След подаването на сигнала наш екип на два пъти е отводнявал канавката. Проведени са разговори с местната управа. Решението е  изграждане на канализационна мрежа в района.“

Друг е въпросът, че все пак, черно на бяло се вижда, че асфалтът се поставя върху вода. Дори и кметът го потвърди. Така че, за контрол на качеството е трудно да се говори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама