РИОСВ търси нови източници на миризми в Русе

02:10, 02 апр 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експертите на РИОСВ-Русе не установиха промишлен източник на неприятните миризми на петролни продукти, за които сигнализираха граждани в ранните сутрешните часове днес, съобщиха от екоинспекцията в крайдунавския град. 

Сигналите са постъпили от кварталите „Локомотив”, „Възраждане”, „Здравец” и „Родина”. При обход на тези райони и проверките на производствени дейности не е установен промишлен източник на неприятни миризми. Проверен е и сигнал за нефтопродукти по река Дунав, в района на Дунав мост. При обхода на бреговата ивица не са констатирани отлагания или изтичане на замърсени отпадни води.

Вероятната причина за неприятните миризми е изпускането на трюмни води от плавателен съд, при изпарението на които се отделя специфична миризма. За случая е уведомена Изпълнителна агенция „Морска администрация”.     

Друга възможна причина е горене на отпадъци и ЖП траверси, в района на Товарна и Гара-разпределителна, за което при обхода са установени следи.

По-късно през нощта в района на центъра на Русе пък се усещаше сериозна миризма на изгоряло. Оказа се, че тя идва от пожар в района на кръстовището между "Скобелев" и "Дондуков - Корсаков".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама