Музеите в Разград и Исперих се включиха в националното движение „Обичам България”

07:49, 02 апр 16 / Култура 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният исторически музей в Разград и Историческият музей в Исперих  се включиха в националното движение „Обичам България”.

Инициативата има за цел да прикани всички сънародници да се потопят в красотата на страната ни, да почувстват славната история на една велика държава, да се насладят на безкрайната й природна хубост, да си припомнят бита и културата на дедите ни, като пътешестват из нашата Родина, посещавайки туристическите ни обекти. Тя стартира на 3 март и ще продължи до края на годината, а от догодина ще е от 1 януари до 31 декември.

Красиви снимки на повече от 400 забележителности в страната ни са отпечатани на лепенки, които може да бъдат намерени в съответните туристически обекти. Музеят в Разград се включва с Късноантичния град "Абритус" и Етнографския музей, музеят в Исперих участва със своите пет обекта – НАР "Сборяново", Централния площад в общинския център, НАР "Сборяново" - Демр Баба Теке, Етнографската къща и Музей "Вятърна мелница" в Белинци.

Всяка лепенка е поставена в малка опаковка, оформена като пощенски плик. Лепенките може да се залепят в специално изготвения албум, който дава възможност за попълване и на допълнителна информация – датата на посещение на обекта, какво е било времето,  как сте стигнали до там и др. В един албум има място за 100 лепенки.

След края на всяка календарна година ще се провежда томбола с награден фонд за колекционерите, събрали поне 100 различни лепенки.

С покупката на лепенка всеки дарява между 35 и 65 на сто от цената й с благотворителна цел – за развитие на съответния туристически обект, а 5 % от събраните средства за всяка календарна година ще бъдат дарявани на фондации и учреждения за социално подпомагане.

Подробна информация можете да намерите на www.bulgaran.com

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама