18 нови маломестни автобуси за 360 000 лв. ще возят бургазлии

08:31, 02 апр 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осемнайсет на брой автобуси, предназначени за масов градски транспорт, ще возят скоро жителите на Бургас. Това каза за Topnovini.bg директорът на общинския превозвач „Бургасбус“ Петко Драгнев. Вече има и пусната обществена поръчка, чиято прогнозна стойност е 360 000 лева без ДДС. Става въпрос за маломестни автобуси от типа на т. нар. маршрутки, които ще се ползват временно, при условията на договор за наем. Те ще се движат в рамките на няколко месеца, като максималният срок е до една година.

„Линиите, които до момента се обслужваха от фирма „Комфорт“, ще започнат да се обслужват от „Бургасбус“. В тази връзка са ни необходими тези маломестни автобуси, докато влезе в сила новата транспортна схема на Бургас. След като тя влезе, броят на автобусите ще бъде много по-малък, някъде от порядъка на 8 – 10 автобуса“, обясни Петко Драгнев.

Той посочи, че в най-скоро време ще се пусне обществена поръчка и за закупуването на нови 6 броя маломестни автобуси, за да може да се предложи една и съща качествена услуга на жителите на Бургас.

По неговите думи, предстои  разглеждането на новата транспортна схема и на сесията на Общинския съвет, която ще се проведе този месец.

„Всичко трябва да се извърви, да си мине по реда. Електронното таксуване трябва да влезе в сила и чак тогава ще можем да предложим на бургазлии целия пакет“, обясни Драгнев.

Новата транспортна схема трябва да стане факт в края на месец май или началото на юни.

Изпълняваните в момента линии от фирма „Комфорт“ ще бъдат спрени.

„Цялата транспортна схема на Бургас е възложена на „Бургасбус“ с договор за вътрешна услуга. Оттук нататък ние имаме задължението да осигурим транспорт по всички линии в града и в общината“, каза още Петко Драгнев.

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие, който е посочен в обявената обществена поръчка, е до 4 май. Те ще бъдат отворени на следващия ден в административната сграда на „Бургасбус“ ЕООД.

Припомняме, че още през месец януари тази година стана ясно, че договорът с фирма „Комфорт“ най-вероятно ще се прекрати, но две линии ще продължават да се обслужват от маломестни автобуси. Това са централната градска част и комплекс „Меден рудник”, като при всички положения ще се закупят нови превозни средства, снабдени с валидатори за електронно таксуване, видеонаблюдение и GPS системи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама