Пловдивската библиотека „Иван Вазов“ се включва в „Походът на книгите“

08:47, 02 апр 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народна библиотека „Иван Вазов“ се включва в кампанията „Походът на книгите“, който ще започне от днес и ще продължи до 23 април. Целта на традиционната ежегодна национална кампания е утвърждаване на книгата като важна част от живота на обществото и отделния човек. Идеята е на Българската библиотечна асоциация.

Началната дата на "Походът на книгата" съвпада с рождения ден на писателя Ханс Кристиан Андерсен /2 април 1805 г. - 4 август 1875 г./. През 1967 г. този ден е обявен за Международен ден на детската книга по инициатива на Международния съвет на книгите за младите хора /IBBY/. Краят на кампанията е на 23 април - денят, обявен през 1995 г. от ЮНЕСКО за Световен ден на книгата и авторското право.

По време на инициативата ще бъдат представени авторите Иван Мирчев, Елена Хайтова, Николай Гигов, доц. Георги Кокеров, Йордан Пеев, Христо Стоянов, Галина Златарева, Ивайло Цонев и Милена Гартли.

Всички срещи с творците и техните произведения ще се състоят в конферентната зала на НБ „Иван Вазов“.

Първата е в понеделник от 18.00 часа с автора на „Стефан Стамболов. Създателят на модерна България“.  С книгата си доц. Георги Кокеров отдава заслуженото на една от най-впечатляващите фигури в нашата история. Отношението си авторът изразява с думите: „Навсякъде Стамболов е силен с действията си – хъш в доспехите на дипломат и държавник с душата на поет и революционер“. Книгата ще бъде представена от проф.д.и.н. Людмил Спасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама