Стартира Походът на книгата в Добрич

08:49, 02 апр 16 / Култура 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За единадесети пореден път - от 2 до 23 април, Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич се включва в националната кампания Маратон на четенето и инициативата Походът на книгите, инициирани от Българска библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга“.

По повод 2 април - Международния ден на детската книга, на 1 април в Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе Празник на книгата,  под наслов „С приказките на Ханс Кристиан Андерсен”, с ученици от 3а клас на СОУ „П. Р. Славейков”, с ръководител Янка Вълкова.

Подхода на книгите откри директорът на библиотеката Невяна Христова, която поздрави децата с празника и им благодари, че се присъединяват към голямото семейство на четящите хора. Библиотечният специалист Тонка Иванова от сектор „Работа с деца” разказа на малчуганите за празника на детските книжки, който се отбелязва по целия свят вече 49 години,  кога е честван за първи път, какви събития се организират за всички четящи хора и защо точно тази дата е избрана от Международния съвет на детската книга. Втори април е рожденият ден на Ханс Кристиан Андерсен, с чиито приказки израстват поколения деца по целия свят. Последва увлекателна беседа за живота и творчеството на големия детски писател, придружена с презентация, която провокира интереса на третокласниците. Забавни въпроси дадоха възможност на малчуганите да покажат колко много са чели и как добре познават творчеството на Андерсен. Библиотечна витрина с приказките на Андерсен бе експонирана специално за празника на детската книга, за да могат учениците да разгледат всичко, което библиотеката притежава. Празничната литературна среща продължи с прожекция на филма „Гърло от бутилка” по едноименната приказка на Х.К.Андерсен.

На 1 април, по повод Международния ден на детската книга - 2 април, в сектор „Работа с деца” на Регионална библиотека „Дора Габе” гостуваха деца от III група на ЦДГ №12 „Щурче” с ръководител Деяна Йорданова. Освен беседа за приказния разказвач Андерсен, децата се запознаха с богатия детски фонд на библиотеката. Малчуганите разказаха една от любимите си приказки „Принцесата и граховото зърно”.

Много детски смях и забавление огласиха библиотеката на празника на детската книга.Подходът на книгите откри директорът на библиотеката Невяна Христова, която поздрави децата с празника и им благодари, че се присъединяват към голямото семейство на четящите хора. Библиотечният специалист Тонка Иванова от сектор Работа с деца разказа на малчуганите за празника на детските книжки, който се отбелязва по целия свят вече 49 години, кога е честван за първи път, какви събития се организират за всички четящи хора и защо точно тази дата е избрана от Международния съвет на детската книга. Втори април е рожденият ден на Ханс Кристиан Андерсен, с чиито приказки израстват поколения деца по целия свят. Последва увлекателна беседа за живота и творчеството на големия детски писател, придружена с презентация, която провокира интереса на третокласниците. Забавни въпроси дадоха възможност на малчуганите да покажат колко много са чели и как добре познават творчеството на Андерсен. Библиотечна витрина с приказките на Андерсен бе експонирана специално за празника на детската книга, за да могат учениците да разгледат всичко, което библиотеката притежава. Празничната литературна среща продължи с прожекция на филма „Гърло от бутилка” по едноименната приказка на Х.К.Андерсен.

На 1 април, по повод Международния ден на детската книга - 2 април, в сектор „Работа с деца” на Регионална библиотека „Дора Габе” гостуваха деца от III група на ЦДГ №12 „Щурче” с ръководител Деяна Йорданова. Освен беседа за приказния разказвач Андерсен, децата се запознаха с богатия детски фонд на библиотеката. Малчуганите разказаха една от любимите си приказки „Принцесата и граховото зърно”. Много детски смях и забавление огласиха библиотеката на празника на детската книга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама