Летището в Брюксел ще заработи отново на 3 април

08:50, 02 апр 16 / Свят 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летище “Завентем” в Брюксел ще възобнови работа не по-рано от 3 април сутринта, съобщи европейската авиодиспечерска служба Евроконтрол.

Нито един пътнически полет няма да замине от летището и няма да пристигне там до 23,59 ч. на 2 април, гласи съобщението, цитирано от ТАСС.

Снощи белгийското правителство и полицейските синдикати, които настояваха за засилени мерки за сигурност, заплашвайки със стачка, постигнаха споразумение, което разчисти пътя за отварянето на международното летище Завентем.

Четирите полицейски синдиката получиха обещания за подкрепления, в материални и човешки ресурси, за всички летища в Белгия, заяви пред Франс прес техен представител след кризисна среща с представители на министъра на вътрешните работи Ян Ямбон снощи.

Полицейските синдикати искаха систематичен контрол на пасажерите и багажите преди влизането в новата зона за заминаващи на аерогарата, но летищната управа заяви, че това ще означава пътниците да чакат прекалено дълго и просто ще премести заплахата за сигурността от вътре в терминала извън него.

Според представителя на синдикатите те са постигнали целта си на 90 процента - във всички случаи контролът да се осъществява преди митническата проверка, запазена само за заминаващите пътници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама