Московски искал Станимир Флоров за шеф на ДАИ, Цветанов бил избран в движение

09:18, 02 апр 16 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Моята официална номинация за шеф на Агенция „Автомобилна администрация“ беше Станимир Флоров. Независимо, че сме от един град с Цветелин Цветанов, не го познавам от времето преди да оглави агенция.

Това каза транспортният министър Ивайло Московски в ефира на „Нова телевизия“ във връзка с корупционния скандал в „Автомобилна администрация“, при който бяха задържани 12 души включително и председателят на агенцията Цветелин Цветанов.

Попитан как е бил избран за шеф на агенцията Московски обясни, че е било „решение в движение“.

В ефира на бТВ Московски отрече да е вярно, че Цветелин Цветанов да е бил предложен от Цецка Цачева. „Аз нямам информация ГЕРБ да е шапката в ДАИ. Считам и към днешна дата, че г-н Флоров би се справил много по-добре с противодействието на тези корупционни практики“, убеден е Московски. 

„Очевидно е. че в контролните органите на транспортното министерство политически чадър няма. Очевидно е, че такава практика при нас няма“, убеден е той.

Според Мовсковски, когато са получавали сигнали, са съдействали за проверките, но в Министерството на транспорта нямат ресурса, с който специализираните органи могат да направят проверка. „Щом те направят разследване, виждате, че има резултат“, каза Московски.

„Шокиращо е това, което научавам, но нека оставим разследването на приключи. Искам да припомня, че на няколко пъти опитахме структурно да променим неща“, оправда се Ивайло Московски и допълни, че заради прекалената концентрация на дейности в администрацията – изпити и регистрации, са имали идея тази дейност да бъде изнесе извън

По думите на Московски транспортното министерство си е свършило работата и доказателство за това са хванатите в злоупотреба служители в Ямбол и Кюстендил. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама