Показват синьо куче на киноложка изложба в Пловдив

11:24, 02 апр 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френски булдог със синя окраска  ще бъде показан за първи път на киноложката изложба, която ще се проведе днес и утре в Международен панаир Пловдив. Това е една от най-редките окраски в породата и беше призната от световните организации неотдавна, а у нас има само няколко двойки такива кучета,  поясниха от Българския републикански киноложки съюз.

Изненадата е подготвена от клуб “Френски и английски булдог”, съобщи Радио „Пловдив“. Международни киноложки изложби се провеждат всяка пролет и есен в Международен панаир Пловдив. Есенното издание е финал за Световната киноложка купа. Организатори са  Световният киноложко-ловен спортен алианс, Българският републикански киноложки съюз, Община Пловдив и Международен панаир Пловдив.

Пролетното издание за 2016 г. ще започне с парад на клубовете и породите днес. В първия ден е голямото състезание за шампионските титли от  Международната киноложка изложба. Заедно с нея ще се проведат специализирани изложби за българско овчарско куче, френски и английски булдог, изложба за Купата на кмета на Пловдив, продължаваща и на 3 април. Посетителите ще видят  редките и интересни бивер йоркшир териери и “уипет” – малка английска хрътка. Любителите ще се запознаят с качествата на елитни представители на множество други породи.

Киноложките изложби са съпроводени от атрактивни конкурси. За първи път от няколко години насам ще има надпревара за най-добра група потомци, в която взимат участие поне три поколения кучета,  и така се виждат постиженията в развъдната програма на съответния клуб. Днес публиката ще се забавлява и със състезанията „Най-добра развъдна двойка“, „Най-добър развъдник“, „Дете и куче“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама