Младежите в ДПС откриха конференцията си с притча

12:04, 02 апр 16 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С притча откриха младежите в ДПС осмата си национална конференция под надслов „Бъдещето – това сме ние”.

На форума присъстват тримата съпредседатели на движението, депутати, евродепутати, кметове, общински съветници и гости – еропейски либерали.

По-късно конференцията ще гласува председател на структурата, като се очаква настоящият - Илхан Кючюк да бъде преизбран.

Анна Благоева от ръководството на младежкото ДПС разказа притчата:

Млада жена отишла при баба си и разказала колко й е трудно - щом реши проблем и като че ли идва нов. Бабата сложила три съда с вода на печката – с моркови, яйца и смляно кафе. Когато заврели попитала жената какво вижда. „Моркови, яйца и кафе”, отвърнала внучката.

Бабата обаче й показала как всяко от трите неща се е справило с едно и също бедствие – врящата вода. Морковът бил търд и непреклонен, но станал мек и слаб, крехкото яйцето станало твърдо, но нещо чудно станало с кафето – то променило водата, която му донесла болка.  Какво си ти, как реагираш на проблемите в живота, попитала бабата.  

„Какво сте вие, ви питам аз днес – ние сме като кафето, ние сме бъдещето на България – ще променим аромата на нашата страна, за да останем тук”, завърши Благоева.  

"Почетният председател Ахмед Доган ни показа как се отстояват ключови аксиоми не само у нас и в Еропа. Имаме основа на която да стъпим", заяви в словото си председателят Илхан Кючюк. Благодари на Доган, че им е дал възможност да живеят заедно, но сега идвал трудният момент с упражняваенто на власт.

„Интеграцията ни е заложена на карта, без доверие няма семейство, банките фалират, държавите се разпадат и тук е въпросът как да печелим доверието на младите хора”, каза още Кючюк. Допълни: „Ние сме част от модерното българско общество, вербалните еквилибристики са част от реториката на опонентите ни”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама