Здравно изложение привлече с безплатни прегледи стотици бургазлии (снимки)

13:34, 02 апр 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки хора от всякаква възраст изпълниха от сутринта един от етажите на най-големия мол в Бургас. Поводът е стартиралото двудневно изложение „Зона Здраве“, а същинската причина за интереса на посетителите са безплатните прегледи, скрининги и изследвания по време на форума.

Очни изследвания, скрининг за хепатит В и С, измерване с пулсоксиметър са част от услугите без пари, които предлагат изложителите на своите щандове. В изложението участват всички здравни институции в града и частни лечебни заведения.

„Здравеопазването е грижа на всеки. Разбира се, институциите имат решаващо значение, но ако липсва индивидуалният подход на всеки един човек да се стреми към здравето, тогава нищо не може да го спаси“, заяви зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт Лорис Мануелян при откриването на „Зона Здраве“.

Форумът дава възможност на бургазлии и гостите на града да се запознаят с възможностите на града по отношение на лечебната дейност. Също и дава представа за това какъв голям скок е направил Бургас през последните няколко години в здравеопазването, допълни Мануелян.

Тъй като здравето е пряко свързано със спортуването, в изложението са включени демонстрации по спортни танци, по японското бойно изкуство кудо, по фехтовка и др. Регионалната здравна инспекция ще покаже как се чувства човек в нетрезво състояние с алкохолни очила, ще има и тест за пушачи. От Българския Червен кръст ще предложат демонстрация на спасителна верига и съвети за оказване на първа помощ.

По време на здравното изложение се провежда и акция по кръводаряване. Всеки, който желае, може да отиде на място и да дари кръв. За целта е осигурено специално дискретно помещение.

„Зона Здраве“ се провежда днес и утре от 11 до 20 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама