Ще проверяват над 500 протокола от шофьорски изпити

14:50, 02 апр 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От понеделник служители на транспортното министерство и МВР съвместно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ започват проверка на над 500 протокола от проведени шофьорски изпити, за които има информация, че са манипулирани. След приключването й ще стане ясно колко са продадените свидетелства за правоуправление. Това съобщи във Варна транспортният министър Ивайло Московски.

По думите му разкритата от специализираната прокуратура корупционна схема в агенцията е действала от началото на 2015 г. „През този период и ние сме получавали сигнали за корупция. По всеки сигнал е била назначавана проверка, а резултатите сме предавали на специализираните органи. Така че е възможно разкритията от последните дни да включват и наши сигнали“, обясни министър Московски.

Той още веднъж припомни, че личното му предложение за директор на ИА „Автомобилна администрация“ е бил Станимир Флоров. То обаче не е било прието от премиера Бойко Борисов, след като е било обсъдено на коалиционен съвет. „Бях обвиняван много сериозно тогава, когато номинацията ми беше Станимир Флоров. И към днешна дата считам, че той е човек, който, поне в частта минимизиране на корупционни практики, би се справил добре", заяви министърът.

Той обясни, че задържаният директор на агенцията Цветелин Цветанов бил„един от  всичките 28 регионални директори, предложен в движение“, тъй като заемалият длъжността дотогава Димитър Ганев навършил пенсионна възраст и подал молба за освобождаване.

„Самият аз съм потърпевш от шофьор, който според мен не е заслужавал книжка – преди 4 години претърпях катастрофа. Така че е несериозно да се твърди, че съм толерирал корупционни практики в това отношение“, заяви министър Московски. Той припомни, че ведомството му е имало коцепция голяма част от дейността на „Автомобилна администрация да бъде възложена на предприятието „Безконтактни мултиплексорни вериги“ .  По настояване на вътрешния министър Румяна Бъчварова обаче собствеността му е било прехвърлена обратно изцяло към МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама