Проверяват над 500 протокола от шофьорски изпити

14:57, 02 апр 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От понеделник служители на транспортното министерство и МВР съвместно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ започват проверка на над 500 протокола от проведени шофьорски изпити, за които има информация, че са манипулирани. След приключването й ще стане ясно колко са продадените свидетелства за правоуправление. Това съобщи във Варна министър Ивайло Московски, предаде репортер на Варна Topnovini.bg.

По думите му разкритата от специализираната прокуратура корупционна схема в агенцията е действала от началото на 2015 г. „През този период и ние сме получавали сигнали за корупция. По всеки сигнал е била назначавана проверка, а резултатите сме предавали на специализираните органи. Така че е възможно разкритията от последните дни да включват и наши сигнали“, обясни министър Московски.

Той още веднъж припомни, че личното му предложение за директор на ИА „Автомобилна администрация“ е бил Станимир Флоров. То обаче не е било прието от премиера Бойко Борисов, след като е било обсъдено на коалиционен съвет. „Бях обвиняван много сериозно тогава, когато номинацията ми беше Станимир Флоров. И към днешна дата считам, че той е човек, който, поне в частта минимизиране на корупционни практики, би се справил добре", заяви министърът.

Той обясни, че задържаният директор на агенцията Цветелин Цветанов бил„един от  всичките 28 регионални директори, предложен в движение“, тъй като заемалият длъжността дотогава Димитър Ганев навършил пенсионна възраст и подал молба за освобождаване.

„Самият аз съм потърпевш от шофьор, който според мен не е заслужавал книжка – преди 4 години претърпях катастрофа. Така че е несериозно да се твърди, че съм толерирал корупционни практики в това отношение“, заяви министър Московски. Той припомни, че ведомството му е имало концепция голяма част от дейността на „Автомобилна администрация да бъде възложена на предприятието „Безконтактни мултиплексорни вериги“.  По настояване на вътрешния министър Румяна Бъчварова обаче собствеността му е било прехвърлена обратно изцяло към МВР.

Скандалът с издаването на фалшиви шофьорски книжки избухна преди дни, като беше уволнен шефът на ДАИ Цветелин Цветанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама