Транспортният министър на Катар идва във Варна заради пристанището

16:29, 02 апр 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След десетина дни предстои посещение в пристанище Варна на транспортния министър на Катар Джасем Сейф Ахмед ал Сулейти. Това съобщи  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който е в града, за да подготви визитата.

В момента в близкизточното емирство се изгражда огромно пристанище и всяко партньорство с него ще ни е от полза, обясни министър Московски. По думите му обаче темата за концесия на пристанище Варна не била обсъждана.

Интересът на Катар към порт Варна е известен още от май миналата година, когато правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов посети емирството. Тогава министър Московски представи на катарския си колега подготвените за концесия обекти от транспортната инфраструктура, със специален акцент върху пристанищата и летищата.

Тогава бе договорено и посещение на делегация от Катар във Варна, за да се запознае на място с възможностите на пристанището, както и за подписване на меморандум за развитие на морския транспорт между двете държави. Според съобщение на пресцентъра на МТИТС оттогава Катар проявява интерес и към откриване на директна авиолиния Доха – Варна, която да се обслужва от петзвездната компания „Катар еъруейс“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама