Първолаците без нови буквари на есен, Кунева подкрепи Цацаров за бурките /аудио/

16:37, 02 апр 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Букварът за първокласниците няма да е готов за 15 септември, а понеже се ползва само първия срок, през втория децата учат от читанка, той ще остане за следващата година. Това обяви в Хасково днес вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева. Оказва се, че проблем ще има и с учебника по история за 5 клас. Той  ще е готов в края на ноември. Тя обясни, че проблемите идват заради процедура в закона.

Меглена Кунева се обяви за повече свобода на българския учител. „Не учебника, а учителят да бъде център на Вселената за учениците”, каза тя.

На брифинга бе и депутатът Димитър Танев от ДБГ и зам.-председател на бюджетната комисия. Той оповести, че има нагласа в Народното събрание да се приеме Законът за образованието, а не да бъде отлаган.

Меглена Кунева смята, че Главният прокурор Сотир Цацаров е прав като каза, че на обществени места не трябва да се носят бурки. Тя посочи, че във Франция, носенето на бурки от момичетата и жените, е забранено със закон.

Радан Кънев не е обединителна кандидатура на Реформаторския блок за президентските избори, изказа личното си мнение Танев. По думите им за вота през ноември ще се търси кандидатура, която може да се представи много добре.

На пресконференцията да присъства е получил покана и депутата Станислав Иванов от Хасково. Той обаче не бе в залата. Причината за неявяването му никой не знае.

За психоклимата в Реформаторския блок и какво ще правят на предстоящите президентски избори, може да чуете в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама