Състезатели по ориентиране плъзват из камчийската гора

18:46, 02 апр 16 / Спорт 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 320 души са заявили участие във Втория кръг на VI Национално състезание по ориентиране „Българска паркова купа  2016“, което ще се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ в неделя. Състезателите са разпределени в 28 възрастови групи, като най-малки са 10-годишните, а най-възрастните са на 65. Те представляват 22 клуба по ориентиране в България.

„Парковата купа“ се различава от останалите турнири по ориентиране с това, че най-добрите състезатели - група „Елит“, са с покани от организаторите. Очаква се сред тях да е и европейският вицешампион Кирил Николов – Дизела.

Стартът на надпреварата ще бъде даден в 11,30 ч. в комплекс „Черноморски“ от проф. Атанас Георгиев – председател на Федерацията по ориентиране. В  12,00 ч. е бягането на елитната група, а в 13,30 ч. започва състезанието за всички останали възрастови групи.

Около 4200 м ще пробягат за време, с компас в ръка, най-добрите състезатели по ориентиране. Най-малките участници ще се състезават по маркировката и екопътеките на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. На финала на състезанието ще бъдат раздадени 28 комплекта медали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама